Amikor a fiatal gyerekek megpróbálják megérteni a körülöttük levő világot, mindig felteszik a kérdést: „miért?”. Robert Ficonak emiatt nem kell aggódnia. A miért kérdésre megvan az univerzális válasza – „Mert Iveta Radičová kormánya.”

 

Akkor sem habozott ezt használni, amikor a zsolnai megyefőnök, Juraj Blanár sikertelenségeit értékelte az infrastruktúra kiépítése terén:

 

„Aki ott él, tudja, hogy mekkora dugók vannak Zsolnán és környékén, Kiszucaújhelyen és így tovább … A Szlovák Köztársaság kormánya nevében is ki kell jelentenünk, hogy építeni kell a zsolnai infrastruktúrát, nem mondhatjuk, hogy nincs rá pénzünk … 2010-ben, amikor lejárt első kormányom hivatali ideje, már két PPP projekt is el volt fogadva, ma már meg lenne építve. Jött Iveta Radičová kormánya és Figeľ úr, mindent eltöröltek…”

 

 hirdetes_300x300  

De: 1. A szerződés a magánbefektetővel (PPP projekt) nem tartalmazott egy méter autópályát sem Kiszucán vagy Árvában és a projekt azért ért véget, mert a beruházó nem kapott hitelt az építésre. 2. a Borodnó – Kiszucaújhely szakaszt a kormány még 2006-ban rendelte meg, ma megint változtattak a projekten, az építkezés ezalatt a kormány alatt biztosan nem kezdődik el.

 

Robert Fico olyan, mint egy mesterember, aki a pénzükért cserébe egy tető, ajtó és ablakok nélküli házat épít önöknek. Amikor pedig panaszkodnak neki, ő komoly arccal kijelenti, hogy szerinte a házakat egyszerűen tetővel, ajtóval és ablakokkal kellene építeni. Önök mit csinálnának egy ilyen mesterrel?

 

borító: Facebook / Veronika Remišová

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!