Ritkán fordul elő, hogy Robert Fico kormányfő újságírókat dicsér meg, vagy annak örül, hogy találkozott velük. Több napilap interjúkérelmét is elutasította. Hétfőn a Plus 7 dní új főszerkesztőjével, Ivan Čeredejevvel beszélgetett és nem titkolta elégedettségét. A Facebook-on így posztolt az interjúról:

 

 

Van miért elégedettnek lennie. Ilyen nyugis interjút az Aktuality, SME, Nko, Trend, Týždeň, Braňo Dobšinský  (Szlovák Rádió) vagy Braňo Závodský (Expres) sem készített volna vele. Čeredejev Ficoval készült interjúja az új kiadás fő témája. A kérdések olyanok, mintha a Smer választási újságából szedték volna ki őket.

 

 hirdetes_300x300  

Čeredejev általános dolgokra kérdezett rá, így Fico arról beszélhetett, amiről csak akart. El is ismételte szokott kifogásait az ellenzékkel és államfővel szemben. Baráti, konfliktusmentes légkör alakult ki, melynek a miniszterelnök „nevetése” vetett véget.

 

Az egész interjúban nem találtam egy kérdést sem, amelyben Čeredejev jobban ellenszegült volna a kormányfőnek. Egy kérdés sem volt a Smer és Fico botrányairól. Sehol egy Bašternák, sehol Kaliňák visszahívásának indokai, a kutyája kondíciójára ugyanakkor rákérdezett.

 

Az egész lapszám Fico-párti. A hét gondolatának a Plus 7 dní egy idézetet választott Robert Ficotól, a hét fotóján pedig Fico szerepel a távozó Maďarič társaságában. Majd folytatódik mindez a főszerkesztő írásában is, amelyben Fico retorikájával kritizálja Andrej Kiskát és tanácsadóit. A Plus 7 dní irányultsága az új főszerkesztővel egyértelmű. Ficonak végre van egy újságírója, aki mellett nyugodtan ellehet.

 

omediach.com – Fico je s rozhovorom s novým šéfom Plus 7 dní mimoriadne spokojný, má byť prečo
borító: Facebook

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!