Véget ért a bajnokság őszi szezonja. Megérkeztek az első fagyok, és a hosszú téli esték során itt az idő kezünkbe venni az elektronikus ceruzát, hogy elemezzünk. (…)

 

Az előző szezonnal ellentétben már végre mindenki otthon játszik. Eperjes kivételével, természetesen. Egy kivételtől eltekintve, amikor a tél meglepte a nyitraiakat, a nézőknek már nem kell más városokba és megyékbe utazniuk kedvenceik miatt. Dunaszerdahelyen megnyitottak egy újabb lelálót és a legendák szerint teljesen kész lesz a szezon végéig. Oszkár Európában szeretne játszani, akkor a stadion ne úgy nézzen ki, mint egy patkó. Téglamezőn építkeznek, mintha a San Siro-t szeretnék felhúzni. Mit nem adnának egy ilyen alagútért a nézők Nyitrán, Eperjesen és Trencsénben. Nagymihályban megoldották a fűtést, így már nem kell Zsolnára utazniuk edzeni.

(…)

 

 hirdetes_300x300  

A látogatottság százalékos elosztása megmutatja, hogy a 256 349 néző közül mennyien voltak egyes stadionokban. A nézők csaknem negyede Dunaszerdahelyre ment meccset nézni és ha mandátumok alapján vizsgálnánk, akkor egy 100 fős stadionban az Eperjes 2 jegyet kapna, a Szenice 3-at, a Slovan 5-öt, … Mivel ősszel páratlan (19) volt a fordulók száma, számításba kell vennünk, hogy néhány stadionban egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint máshol: Dunaszerdahely, Nagymihály, Aranyosmarót, Szenice, Eperjes és Nyitra 8+1. A következő grafikonon a stadionok kihasználtsága:

 

 

Meg kell tartani a hagyományokat, így valakinek távoznia kellett. Valaki tovább bírta, valaki kevesebb ideig. Az ingatag asztalt ezúttal öt tréner szerezte meg. Az indokok különbözőek, leginkább a megszokott frázisokat hallottuk: nem működött a kémia, nem illett a terveinkbe (mintha lenne olyanunk), már régóta itt van (Ševela), rossz eredmények (Szenice) ….  Guľát és Rossit is majdnem kirakták a szurkolók, de egyelőre maradnak. Ki tudja, lehet még a karácsonyfa alatt is találnak valakit.

(…)

 

www.takurcitee.sk – PONDELKOVÉ TRÉNEROVINY EXTRA: ČAS NA GRAFY A TABUĽKY

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!