(…)

Amikor 2009-ben létrejött a Most-Híd, megszólított engem. Jobboldali volt, polgári, inkább konzervatív (remélem, még mindig így van, nemcsak volt), az Európai Néppárt tagja. A kulcs, amivel meggyőzött, a széleskörű nemzetiségi megbékélés volt. Természetesen leginkább a szlovákok és a magyarok között.

(…)

Amikor két évvel ezelőtt bedobtam a Most-Híd 11-es számú választási listáját a szavazóurnába, nem tudtam, milyen lesz a kormányalakítás forgatókönyve. Gondoltam, hogy egyszínű kormány már szerencsére nem jön létre, Ugyanúgy feltételeztem, hogy százalékban kifejezve a Smer győz.

(…)

A Most-Híd a 2016-os választások előtt soha nem mondta ki egyértelműen, hogy a Smerrel soha. Ők és a KDH voltak ilyenek. Amikor bedobtam a 11-es listát a szavazóurnába, még nem tudhattam, mi történik. Nem fogok magyarázkodni az esetleges (biztosra vehető?) hibám miatt. Az idő megmutatja, hogy ha tudtam volna, akkor a Most-Híd tizenegyesét képletesen szólna kiveszem a szavazóurnából.

 hirdetes_300x300  

 

Bugártól több bátorságot vártam

 

Tudtam, hogy Bugár Béla tapasztalt politikus, a Mostban több ilyen is van, ami szintén meggyőző érv volt a gondolatmenetemben. A szlovák-magyar párt elnökétől ebben a megaügyben talán élesebb fellépést és határozottabb fellépést vártam. Még akkor is, ha nyugalomra van szükség.

Több bátorságot vártak tőle, valami ilyesmit: kockázatot vállaltam. Ha nem jött össze, a következményekre való tekintet nélkül én is bukhatok. Hogy nem csak a politikai bársonyszékről szól a dolog, hanem az igazságról.

 

Bárhogy is van, a Most-Híd és az SNS van a koalícióban, ők vannak hatalmon. Ezért minden hiba, már bocsánat, de átvitt értelemben disznóság emiatt a tragédia miatt az ő felelősségük is. Nyilvánvaló, hogy a Smernek kell lépnie. De bizonyos határok között, és nem kizárólag csak neki.

(…)

 

SMEPeter Fukatsch: Prečo som volil Most, a už asi nebudem

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!