Nem vonom kétségbe, hogy Mária Trošková félti a biztonságát. Viszont azokkal ellentétben, akik a szervezett bűnözés ellen harcolnak és különféle ügyeket lepleznek le, Trošková más miatt félti a testi épségét.

 

(…)

 

Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása után több újságíró is rendőri védelmet kapott. A törvény embereinek ezért köszönet jár. A védett újságírók közül sokan a meggyilkolt Jánnal együtt dolgoztak az egyes ügyek felderítésében. (…)

 

 hirdetes_300x300  

Rendőri védelmet kért az a Mária Trošková is, aki Ján Kuciak utolsó riportjának egyik főszereplője. Az egykori állami főtanácsadó, a volt kormányfő, Robert Fico, valamint Viliam Jasaň asszisztense, továbbá a kelet-szlovákiai olasz maffiatörténet másik főszereplőjének, Antonino Vadalának az egykori üzletpartnere.

 

Kuciak riportjában Mária Trošková volt az a személy, aki kapcsolatot teremtett a legmagasabb állami képviselők és a kalábriai ‘Ndrangheta maffiával összeköttetésben álló olasz vállalkozók között.

 

Megjegyzésképpen:

 

Egy hónappal a fiatalok gyilkosságának leleplezése után sok újságíró már egyáltlán nem kap olyan védelmet, mint pár héttel ezelőtt. Ezzel ellentétben Mária Trošková még mindig rendőri védelmet élvez. Nem szeretnék itt arról polemizálni, hogy Mária Trošková joggal vagy jogtalanul félti-e az életét. Sőt, valószínű, hogy fenyegetéseket is kap.

 

Mégis a kor szomorú paradoxa, hogy azok az újságírók, akik súlyos ügyekről rántják le a leplet, magukra maradnak, míg az a nő, akinek közvetlen kapcsolatai vannak a maffiás háttérrel rendelkező emberekkel, védelmet kap. Ugyanis annak a kontextusában, amit Ján Kuciak hozott nyilvánosságra, Mária Trošková egyáltalán nem a jó oldalon áll.

 

(…)

 

Aktuality.sk, Komentár Petra Bárdyho: Troškovú s pochybnými známosťami chránia viac ako novinárov

Nyitókép: denik.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!