A Smer politikai elburjánzásának ára horribilis lesz és az „életszínvonal emelésére irányuló intézkedések” nevet viseli. Kétségtelen, hogy egy csak egy átnevezett „szociális csomag”, amelyet olyan embereknek szánnak, akiknek nincs szüksége az állam segítségére.

 

A szociálisan rászorulók célirányos támogatása helyett jön a segély, bocsánat, a kölcsön mindazok számára, akiknek éppen nincs miből Hawaiira utaznia és a 25-35 éves korosztályba tartoznak.

 

Ráadásul egy olyan időszakban jön egy ilyen intézkedés, mikor a kamatok drasztikus csökkenése miatt a legkevésbé hitelre hagyatkozó szlovákiai lakosokból a leggyorsabban eladósodó nemzet lett. Olyannyira, hogy a devizahitelekkel elárasztott magyarországiak mára már csak feleannyira eladósodottak, mint a szlovákiaiak.

 

 hirdetes_300x300  

A szlovákiaiak eladósodottság átlagban 6000 eurószintjén áll, ami háromszor akkora, mint egy évtizeddel ezelőtt. Arról, hogy a Smer minden lelkiismeretet nélkülöző gazdasági sarlatánok bandája, akikbe jóadag álhatatlan hatalmi étvágy szorult, és még saját ígéretüket – például – a 2019-es költségvetés deficitjével kapcsolatban sem tartják be, korábban már írtunk. (…)

 

Sme.sk, Za zvýšenie životnej úrovne v réžii koalície sa nedoplatíme

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!