Tomáš Drucker lemondása egy furcsa, sőt, bizarr politikai játék eredménye a smeres mag részéről.

 

Ha néhány nappal Tomáš Drucker lemondásával kapcsolatban meghallgatjuk a Smer embereit, olyan érzésünk van, hogy megkönnyebbültek, vagy hogy a távozása után megkönnyebbültek.

 

Csakhogy Tomáš Drucker volt az, akinek köszönhetően Andrej Kiska államfő elfogadta Peter Pellegrini kormányát. Tomáš Drucker volt az, akit bevetettek annak érdekében, hogy kiváltsa az emberek szimpátiáját. Hogy megnyugtassa a kedélyeket. Csakhogy végül cserbenhagyták őt.

 

 hirdetes_300x300  

Tomáš Drucker lemondása egy furcsa, sőt, bizarr politikai játék eredménye a smeres mag részéről.

 

(…)

 

Drucker nem a saját termőföld-botránya miatt távozott. Lemondása a smeres kemény mag munkájának eredménye, amely nem engedi, hogy az országban a helyzet javuljon. Azokról az emberekről van szó, akik nem akarnak független országos rendőrfőkapitányt. Azzal számolnak, hogy mi lesz ha…

 

Drucker a Smer hatalmi frakciójával került összetűzésbe. Akik ellenőrzésük alatt akarják tartani az országot, irányítani a biztonsági szolgálatokat, lehetőséget arra, hogy kritikusaikra terhelő információkat gyűjtsenek, de legfőképp, szeretnék érezni, hogy ha a rendőrség a kezükben van, akkor érinthetetlenek.

 

Tomáš Drucker azért távozott, mert nem volt képes ellenállni a Smeren belülről érkező nyomásnak. Paradox módon viszont épp ő volt az, aki segített abban, hogy a Pellegrini kormány felálljon.

 

aktuality.skPeter Bárdy: Prečo Smer potopil svojho ministra?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!