Annak ellenére, hogy a három kormánypárt közül a Most-Híd beszél a legkritikusabban a vietnami emberrablásról, még ő is feltételesen teszi mindezt. Ráadásul úgy, hogy senkit se sértsen meg és mindenkivel jóban maradjon. Csakhogy mindez nem működhet, ha valaki egy olyan koalíciónak a tagja, ahol a kulcsfigura (Kaliňák) mindenki – beleértve a Most-Hidat is – előtt már hosszabb ideje titkolta a dolgok valódi állapotát .

 

Bugár Béla azt ismételgeti, hogy amennyiben bebizonyul az emberrablási ügyben való aktív részvételünk, akkor azonnal távozik a koalícióból. Viszont ha a vádak nem igazolódnak be, akkor bocsánatkérést fog követelni az államfőtől, az ellenzéktől és a médiától is. A harmadik lehetőséget, miszerint az emberrablásban akaratlanul, Robert Kaliňák naivságának köszönhetően kerültünk bele, Bugár nem kommentálta. De mit fog csinálni a Most-Híd egy ilyen helyzetben? Azt mondja, hogy „ups“ és ezzel pontot is tesz az ügy végére?

 

Bugár pártbéli kollégája, Andrej Hrnčiar a Denník N-nek adott interjújában de facto megerősítette, hogy az ex-belügyminiszter nem érti, hogy mégis mi ez a nagy felfhajtás körülötte. Információink szerint a parlament múlt heti bizottsági ülésén csodálkozva kérdezte meg, hogy mire is jó ez az egész, ha ő már úgyis csak egy politikai tetem. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Az egész ügyet úgy lehet értelmezni, mint a Most-Híd koalíciós párt legitim igyekezetét arra, hogy lecsitítsa az érzelmeket és megvárja a nyomozás eredményeit. Csakhogy a Most-Híd abban a helyzetben cselekszik így, amikor a kormánypolitikusok körében nyílt titok, hogy már legalább egy hónapja alap információkkal rendelkeztek azzal kapcsolatban, hogy (tudatosan vagy sem) részt vettünk annak a vietnami delegációnak a kormánygéppel való elszállításában, melyhez egy sor gyanús körülmény kapcsolódik.

 

(…)

 

Denník N, Roman Pataj: Ako bugárovci most cez únos budovali

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!