Ha valakinek ma hasznára válik a liberálisok két irányvonala közti háború, ahol az egyik a másikat fasisztázza, akkor az nem más, mint Marian Kotleba. (..)

 

Sulíkot támadni azért, mert szenvedélyes kritikusa a migrációnak és a multikulturalizmusnak, nem hogy helytelen, de ez a liberálisoktól a liberalizmus sokrétű hagyományainak megtagadása.

 

A Havran és Sulík közötti háború két a liberálisok két „fajtájának” háborúja, ahol az egyik azzal vádolja a másikat, hogy valójában begubózott szocialisták, közben pedig ők fasiszta felbujtókat látnak a másik oldalban.

 

 hirdetes_810x300  

A liberális azonban nem csak az, akit ma a városi, multikulturális elit annak lát, akik aktuális divathoz tartoznak. A liberalizmus felvilágosult gyökereinek ma már több iránya van, tartalmi, régiós vagy korabeli. Lehet tehát a liberális a multikulturalizmus és a migráció kritikusa? Elég csak körbenézni Európában.

(..)

Természetesen Richard Sulík tudatosan mondott le a városi liberális elit támogatásáról, azzal számolt, hogy támogatottsága valahol máshol növekszik majd.

 

De nem csak ezért nem lehet Sulík a szlovákiai liberálisok egyesítője, ahhoz  ő és a pártja is mindig egyirányú és gazdasági volt. Az SaS-nak jó szakmai oldala van, de hiányzik az intellektuális hátországa.(..)

 

Engem konzervatívként a liberálisok háborúja nem nagyon izgat, nagyobb félelemmel kísérem a szlovákiai konzervatívok nyomorúságát (..).   A megyei választások évében azt mondani Sulíkról, hogy fasiszta, csak egy újabb szép ajándék Marian Kotleba kampányának. Mert valakit fasisztának nevezni nemsokára olyan becsületsértő vád lesz, mint ha azt mondanák valakiről, hogy populista.

postoj.skMartin Hanus: Ak je Sulík fašista, je ním hocikto

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!