Nyitókép: Aktuality.sk

 

A Szlovák Statisztikai Hivatal 2020. június 1. és 2021. március 31. között fogja megvalósítani a következő nép- és lakásszámlálást.

 

A népszámláláson belül az adatgyűjtésre 2021. február 15. és március 31. között fog sor kerülni. A lakásszámláláson belül pedig 2020. június 1. és 2021. február 12. között fogják gyűjteni az adatokat – derült ki a 2021-es nép- és lakásszámlálásról szóló törvényjavaslatból, amelyet a képviselők pénteken küldtek második olvasatba.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákia történetében 2021-ben fog először sor kerülni ún. integrált népszámlálásra, melynek keretén belül a lakosoktól szerzett adatokat a közigazgatási forrásokból és nyilvántartásokból származó adatokkal fogják kiegészíteni. A népszámlálási ívek az államnyelven kívül elérhetőek lesznek magyar, roma, ruszin, ukrán, angol, francia és német nyelven is.

 

A népszámlálás esetében a kötelezett személy maga a lakos, illetve a törvényes képviselője, vagy az adott intézmény fenntartója/alapítója. A lakásszámlálás esetében a kötelezett személy a község és a házkezelő.

 

A személyek összeírása esetében az adatok visszatartásáért a település 50-től 500 euróig terjedő bírságot szabhat ki. A házkezelők mulasztásáért 250-től 1500 euróig terjedő büntetés róható ki. Az összegyűjtött adatokra vonatkozó titoktartási kötelezettség megszegéséért pedig 200-tól 5000 euróig terjedő pénzbírságot szabhat ki a Statisztikai Hivatal.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!