Marketpalce néven online bazárt indít a Facebook Szlovákiában. A felhasználók a felületen eladásra és megvételre kínálhatják fel saját portékáikat.

 

A szolgáltatás nagyban hasonlít az országban már létező és népszerű apróhirdetés alapú oldalakhoz, mint a bazos.sk, avizo.sk vagy az aukro.cz.

 

Már a következő napokban új, az eladóhelyre vonatkozó kék ikon jelenhet meg a Facebook felhasználók számára. Kattintás után a termékek listáján találjuk magunkat, amelyeket eladásra kínálnak. Lehetőség lesz csoportosítani őket különböző kategóriák, mint pl. fizikai távolság, ár, stb, alapján.

 

 hirdetes_810x300  

Ugyanúgy maguk a felhasználók is bármikor eladásra kínálhatják fel saját termékeiket. Ehhez egy fényképet kell közzétenni rövid leírással és az ár megadásával. Az érdeklődők a Messenger szolgáltatáson keresztül jelentkezhetnek, ami a Facebook chat-szolgáltatása.

 

Az adásvétel és a kézbesítés már az eladó és a vevő feladata. A Facebook Szlovákiában nem tervezi ennek közvetítését.

 

A Facebook a fenti szolgáltatást Amerikában 2016 végén indította be Marketplace néven, tavaly augusztusban pedig Európában, például Csehországban is fokozatosan elérhetővé tette.

 

A szolgáltatás Amerikában elég népszerű, csak tavaly májusban a Facebook hirdetésen keresztül 18 millió termék talált gazdára.

 

DenníkN/Körkép.sk

Nyitókép: DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!