Nyitókép: oinkandstuff.com

 

Nemcsak saját, több millió Facebook-felhasználóinak jelszavait raktározta kódolatlan formában a közösségi oldal, ugyanezt tette az Instagram felhasználók esetében is.

 

A kaliforniai vállalat elismerte a biztonsági problémát, mellyel kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott, hogy alig pár tízezer ügyfelet érint.

 

Elemzők azt is észrevették, hogy a Facebook akkor ismerte el a biztonsági hiányosságot, amikor az USA az ún. Mueller-jelentéssel, azaz az elnökválasztás orosz befolyásolásával van elfoglalva. Bízva abban, hogy így kisebb médiafigyelmet kap.

 hirdetes_300x300  

 

„További Instagram jelszavakat találtunk, melyek olvasható formában voltak raktározva. Feltételezéseink szerint a probléma több millió Instagram felhasználót érint, akiket tájékoztatni fogunk,” fogalmazott a Facebook.

 

Márciusban hasonló esetet volt kénytelen elismerni a közösségi oldal, amikor kiderült, hogy Facebook-felhasználók százmillióinak jelszavai voltak olvasható, azaz kódolatlan formában rögzítve. A Facebook hozzátette, hogy a jelszavakat csak saját alkalmazottaik érhették el. Egyúttal mindenkit biztosított arról is, hogy nem került sor külső támadásra azok megszerzésére vonatkozóan, a problémát pedig azóta elhárították.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Facebook Instagram

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!