Nyitókép: hvg

 

Egy brit nő több mint 10 éves sirályfotója annyira megtetszett a Google-nek, hogy azonnal pénzt adott érte. A felvételt még egy hónapokig tartó reklámkampányhoz is felhasználják.

 

Maga a Google kereste fel az Egyesült Királyságban élő Hannah Huxfordot, hogy megvásárolja tőle egyik fényképét, amelyen egy chipset evő sirály látható, írja a HVG.

 

A felvétel teljesen amatőr körülmények között készült, ráadásul nem is mai technikával. A keresőcégnek viszont annyira megtetszett, hogy megvette.

 hirdetes_810x300  

 

Hannah in front of Billboard
Hannah Huxford jó üzletet kötött. Kép: BBC

 

Huxford még 2011-ben készítette a vicces felvételt, amikor férjével Bridlingtonban jártak. A pár harapnivalóra vágyott, ezért egy zacskó chipset vásárolt az egyik tengerparti üzletben. Tőlük nem messze már sirályok köröztek, az egyik pedig különösen bátornak bizonyult. Ezt a pillanatot örökítette meg aztán a nő egy iPhone 3G-vel. Arra azonban egyáltalán nem gondolt, hogy idővel pénzügyi haszna is lesz belőle.

 

Huxford elmondása szerint amikor megkapta a képre vonatkozó ajánlatot, először nem is akarta elhinni. Azután viszont, hogy egy titoktartási szerződést is alá kellett írnia, gyorsan realizálta, hogy a vevő szándéka komoly – ráadásul nem egy magányszemély, hanem egyenesen a Google kívánja megvásárolni tőle.

 

Az nem derült ki, hogy a cég mennyit adott a képért, de az üzlet részleteiből kiindulva valószínűleg nem keveset. A Google ugyanis 30 napig óriásplakátokon is mutogatja a chipset evő sirályt, ezután pedig egy évig online reklámkampányokhoz fogja felhasználni, hogy saját szolgáltatásait népszerűsítse.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!