Nyitókép: Getty – Contributor

 

Hamarosan minden felhasználó számára elérhető lesz az az eszköztár, amellyel a gyerekeket szeretné az eddiginél jobban védeni a Meta.

 

Új jólléti és felügyeleti eszközöket vezet be a Meta a Facebookon, a Messengeren és az Instagramon, hogy a fiatal felhasználók mentális szempontból is nagyobb biztonságban legyenek. Az újdonságok azután érkeznek a platformokra, hogy a Metára – és más közösségi oldalakra is – az eddiginél nagyobb nyomás helyeződik a gyermekvédelmi törvények miatt.

 

Az egyik legnagyobb változás a Facebook Messengert érinti. Az üzenetküldő alkalmazásban most először vezet be olyan felügyeleti eszközt a Meta, ami hasonló az Instagramon már létezőhöz. Ez lehetőséget ad a szülők – vagy a gyermek törvényes képviselői – számára, hogy megnézzék, mennyi időt tölt a Messenger használatával a kiskorú, kik vannak a partnerei között, valamint értesítést kapnak arról is, ha a gyerek valakit jelent a közösségi oldal felé.

 hirdetes_300x300  

 

Egy másik változás, hogy a Meta a jövőben figyelmezteti majd a tizenéves felhasználókat, ha túl sokat használják a Facebookot. A rendszer 20 perc elteltével küld majd jelzést arról, hogy érdemes lenne letenni a telefont, és valami más elfoglaltságot találni.

 

Az Instagramon is lesz majd egy változás. A rendszer itt akkor küld figyelmeztetést a fiatalkorú felhasználónak, ha azt találja, hogy éjszaka túl sokat görgeti a telefonját. A cég azt várja, így kizökkentheti a fiatalokat, és rábírhatja őket, hogy többet pihenjenek.

 

Emellett az Instagram egy olyan funkciót is tesztel, ami jelentősen korlátozná, hogy olyanokkal lépjen kapcsolatba egy felhasználó, aki nem követi őt. Gyakorlatilag egy meghívót kellene küldeni az illetőnek, ha kapcsolatba akar lépni vele, és amíg ezt nem fogadja el a másik fél, addig nem hívhatja fel, nem küldhet neki fényképet, videót vagy hangüzenetet. A megoldás célja, hogy csökkentse a nőket érő zaklatást a platformon.

 

A cég azt is közölte, hogy „szigorúbb megközelítést” alkalmaz a tinédzserek számára ajánlott tartalmakkal kapcsolatban, és aktívan próbálja felkelteni az érdeklődésüket különböző témákkal, például építészettel vagy az utazással kapcsolatban.

 

A változást fokozatosan vezeti majd be a Facebook, így érdemes lesz figyelni, frissült-e már az alkalmazás.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!