Nyitókép: Getty Images

 

Váltani kell: szeptemberben megválik a készülék erőforrásaival és a mobilinternettel is takarékosabb Messengertől a Facebook.

 

Újabb fontos változás történik a Facebook háza táján: szeptemberben megszűnik a Messenger Lite, a hagyományos Messenger app gyengébb készülékeken is zökkenőmentesen működő változata – írja a 9to5Google.

 

A változásról már egy egész kijelzős figyelmeztetésben is elkezdte tájékoztatni a felhasználókat az app. A vég dátuma szeptember 18. – bár pontosan nem fejtik ki, mi történik ezután, de minden bizonnyal nemcsak letölteni, használni sem lehet majd utána az alkalmazást.

 hirdetes_810x300  

 

A Messenger Lite-ot még 2016 októberében jelentette be az akkoriban Facebook néven futó Meta, és egy olyan csevegőapp volt, amely – hűen a nevéhez – tényleg csak a beszélgetésekre koncentrált, a különböző funkciókkal és animációkkal zsúfolt főalkalmazás kistestvéreként.

 

Ez persze azt is jelentette, hogy számos hasznos funkció hiányzott belőle, ám cserébe tényleg kevés helyet foglalt a készüléken, valamint kevésbé terhelte a processzort és a memóriát is – az olcsóbb készülékek ugyanis jellemzően ezeken a területeken tudtak kevesebbet. Ráadásul a mobiladattal is óvatosabban bánt – de csak Androidon volt elérhető.

 

A Messenger Lite megszűnésével a felhasználóknak a fő applikációt kell telepíteniük, és természetesen a folyamat nem jár adatvesztéssel – minden elérhető marad ezután is, az egyetlen változás, hogy a Messenger már több funkciót tartalmaz.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.