Nyitókép: HVG

 

Könnyebb lesz megszabadulni a hírlevelektől a Gmail alkalmazásában, keresgélés helyett csupán egy feltűnő helyen lévő gombot kell majd megérinteni.

 

Jó hírt kapott, ha tele a Gmail postafiókja olyan hírlevelekkel, melyeket egyébként már régóta nem olvas, és csak szabadulna tőlük. A Google ugyanis – kis késéssel – a mobilos Gmail appba is elhozza a leiratkozást megkönnyítő, az asztali felületen már 2014-ben megjelent funkcióját.

 

Valahányszor regisztrálunk egy új szolgáltatásba, jó eséllyel feliratkozunk annak a hírlevelére is – onnantól pedig nincs megállás, csak jönnek és jönnek a levelek. Bár szerencsére a legtöbb e-mail alján van leiratkozás gomb, ez apróbetűvel van szedve, és nehéz megtalálni.

 hirdetes_810x300  

 

Forrás: TheSpAndroid

 

A Gmail megoldása lényegesen leegyszerűsíti a folyamatot: ha a levelező észleli, hogy az adott e-mail valamely pontján van leiratkozás gomb, feltűnő helyen, felül, a feladó neve mellett is megjeleníti azt. Így nem kell végigpörgetnünk a levelet, hogy vajon hol lehet: mindig a levél tetejére kerül, és egy gombnyomással búcsút inthetünk a jövőbeni leveleknek a feladótól.

 

Mobilon sem lesz ez másként, írja az Android Police: feltűnő helyen, szintén a küldő adataitól jobbra helyezkedik majd el a Leiratkozás (Unsubscribe) gomb.

 

Ezt AssembleDebug fedezte fel az androidos Gmail applikáció bétaverziójában, tehát már teszteli azt a Google. Azt ugyanakkor jelenleg még nem tudni, hogy a stabil, közhasználatú Gmail applikációba mikor érkezhet meg a hasznos új gomb. Idővel bizonyára az iOS-es változat is megkapja majd.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!