Nyitókép: Facebook/ARF – Autoritatea pentru Reformă Feroviară

 

Románia nettó 480 millió euróért vásárolt meg 37 új vasúti szerelvényt a francia Alstom Cordia Stream villanymodelljeiből. Az első szerelvény már megérkezett az országba, azonban a menetpróba során tíz másodperc után lerobbant.

 

Romániának negyven év után ez volt az első villanyvonat-beszerzése, és húsz év alatt az első alkalom, hogy az állami vasúttársaság egyáltalán új szerelvényt rendelt meg. Az első szerelvényt november 25-én szállították le Romániába, Bukarestbe december elején gördült be. A villanymodellek maximális sebessége 160 kilométer/óra, hat kocsiból állnak, összesen 350 ülőhellyel rendelkeznek és alacsonypadlós kivitelezésűek. Terv szerint az első járat Bukarest és Konstanca között közlekedett volna, azonban a december végi menetpróba során probléma lépett fel. Bár a szerelvény elindult, azonban tíz másodperc után rövidzárlat keletkezett a mozdony motorjában, aminek következtében a vonat lerobbant.

 

A vonat szerencsére nem gyulladt ki, azonban az áramellátó rendszerét cserélni kell, ami hosszabb időt vesz igénybe. Románia most újabb szerelvényre vár, hogy megkezdődhessen a próbaüzem. A francia cég és a román hatóságok szakemberei egyelőre nem tudják, mi okozhatta a meghibásodást – írja a Krónika híre alapján a Világgazdaság.

 hirdetes_300x300  

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!