Nyitókép: archív felvétel

 

Nem kell ahhoz messzire menni, hogy az ember feltöltődhessen. Elég, ha kisebb társasággal adott esetben Csallóköz szép tájain barangolunk. Ezt vallják azok a hodosiak is, akik az egyik téli délutánon kaptak kedvet egy kis kiruccanáshoz. Mínusz fokok ide vagy oda, kívül-belül egy kis fertőtlenítés, kesztyű mellé szájmaszk és indulhatott a túra. Méghozzá nem is akármilyen…

 

 

A túrát a Hodosi Turisztikai Klub szervezte. Céljuk az immunrendszer erősítése volt, méghozzá természetes módon egy kis mozgással fűszerezve.

 hirdetes_300x300  

 

 

„Nagyon nehéz időket élünk. Egyrészt teher az állandó korlátozottság, másrészt pedig a járványtól, betegségektől való félelem. A bezártságot is nehezen viseljük már!” – magyarázta a klub vezetője, Nagy Irma.

 

 

A helyi önkormányzati képviselő hozzátette, ennek kapcsán az egészségügyi miniszter tanácsát követve kisebb túrát szerveztek a járásban, ami „végül 23 km hosszú volt”.

 

 

Nagy Irma beszélt arról is, hogy nagyszerű élménnyel gazdagodtak, hiszen a hidegben is csodaszép téli Csallóközben jól átmozgatták magukat, mindezt remek hangulatban.

 

 

„Nyugi, ha nem bírod, talicskával érted jövünk!” – ugratták és „biztatták” egyik társukat a túrázók. „Muszáj az öreg csontjaimat megolajozni…” – reagált másikuk a kezdetnek közel harminc kilométeres távon.

 

 

A Nemeshodos és környékén tett, viccelődéssel teli túrát mindenki pozitívan értékelte, nem törődve az emlékbe kapott izomlázzal sem.

 

Laky Erzsébet

képek: archív felvételek

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.