Nyitókép: Reprofoto, AMMA

 

Öt középkori magyar hadi sikert feldolgozó animációs sorozatot készített az Autentika Művészeti Műhely Alapítvány. A december 11-i budapesti Háló Közösségi és Kulturális Központban megtartott premier után január 1-től érhető el a teljes alkotás az Autentika YouTube-csatornán.

 

Olyan középkori csaták kerültek bemutatásra – köztük a második tatárjárás, valamint a nándorfehérvári védők feledésbe merült 1440. évi diadala –, amelyek kiemelik a haza védelmének és a nemzeti függetlenségnek fontosságát, továbbá bemutatják azt a magyar katonai vitézséget, amire joggal lehetünk büszkék, és mégsem született róluk eddig mozgóképes alkotás. 

 

Az alapítvány munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár, az alapítvány vezetője írta. A film a Történelemoktatók Szakmai Egyesületével készült együttműködésben, megjelenését a Nemzeti Együttműködési Alap, a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

 hirdetes_300x300  

 

A Trianon 10 oka, a Hunyadi, A miniszterelnök, a Nagy Lajos és a Szent István c. alkotások után az Elfelejtett diadalok a 2020 óta működő Autentika hatodik filmje.

 

 

Sajtóhír, Autentika Művészeti Műhely Alapítvány

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.