Tizedszerre rendezték meg a Google éves fejlesztői konferenciáját, az I/O-t.  A Google rengeteg újdonságot jelentett be az eseményen, ezek közül is a legfontosabbak a virtuális valóság, okosabb hangvezérelt asszisztens, új Android ötletek. Összefoglaló:

 

Otthoni asszisztens

 

Idén a  Google is bemutatta saját virtuális asszisztensét. Az egyszerűen Google Assistant névre keresztelt, mesterséges intelligenciával felszerelt segéd a botok hangos változata: megérti a természetes nyelvet, lehet vele beszélgetni, emlékszik a korábbi kérdésekre. Ezt építik be az új otthoni asszisztensébe, a Home-ba.

 

 hirdetes_810x300  
google home
így néz majd ki a Home. forrás: cnn.com

 

A Home olyan feladatokat is végrehajt, mint például vásárlás. Az eszköz egy konnektorról működő hangszóró, ami a beépített mikrofonjával folyamatosan figyeli, mit mond neki a tulajdonos. Az asszisztens válaszolni fog a kérdéseinkre, de a zenelejátszás vezérlésére, villany lekapcsolására, vagy az okostermosztát állítására is használható lesz.

 

VR

 

A cég bejelentette saját mobilos VR-platformját, a Daydreamet. A platform az idén érkező Android N rendszerre épül, és egy teljes ökoszisztémát jelent. Az alapot az Android N-t futtató telefonok jelentik majd, amelyek könnyen átkapcsolhatók lesznek “VR-üzemmódba”, ezzel speciális irányítási és megjelenítési lehetőségeket kapnak. A VR-módban egyes appok speciális megjelenítéssel és kezelőfelülettel rendelkeznek majd, egy új VR szemüveg is készül majd hozzá:

 

 

Allo csevegőalkalmazás

 

Az Allo egy Androidra és iOS-re is megjelenő csevegőalkalmazás lesz,  melynek egy része a már megszokott chates funkciót, emojikat, matricákat, képbeillesztést tartalmazza majd.  Ami viszont különlegessé teszi az Allo-t, az a Google Assistant: egy olyan mesterséges intelligencia, amely csevegő formában válaszolhat kérdéseinkre. Testvéralkalmazása, a Duo videóhívásokra lesz tartalmas.

 

Az óriásvállalat rengeteg új ötletet bemutatott még a konferencián, többek között érkezik majd egy új, autókba szánt navigációs rendszer, okosóra-alkalmazás. Új koncepció továbbá az Android Instant Apps, melynek lényege, hogy az egyes appok letöltése és telepítése nélkül is azonnal elérhetünk bizonyos funkciókat az alkalmazásokból.

 

 

24.hu/imagazin.hu/hvg.hu/origo.hu
borítókép: pocket-lint.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!