Nyitókép: vtm.cz

 

Az amerikai törvényhozás megelégelte, hogy 1947 óta a kormányzatok rendre eltitkolják a földönkívüli jelenségek megfigyeléseinek adatait.

Marco Rubio floridai szenátor azt mondja, hogy kormányon belüli magas felhatalmazású személyek olyan UFO-val kapcsolatos állításokat közöltek vele és a  szenátusi hírszerzési bizottság tagjaival, melyekkel eddig még sose találkozott.

 

Az UFO-rendcsinálás élére álló Rubio szerint ez a hatalmas tudásmennyiség nem a kormány, hanem az Egyesült Államok tulajdonát képezi, amit nem lehet a törvényhozás elől rejtegetni. Sőt, az ilyen kutatások eredményeit az USA európai és távol-keleti szövetségeseivel is meg kell osztani, főként azokkal, akik részt vesznek az amerikai űrprogramokban. „Be kell őket avatni!” – mondja a szenátor.

 hirdetes_300x300  

 

Az előterjesztésben nem csak romantikus repülő szerkezetekről van szó, amiket tengernyi filmben látunk, hanem különleges anyagokról, eddig nem ismert ötvözetekről, atomi és sugárzási jelenségekről, műszaki megoldásokról vagy hajtóművekre utaló jelekről.

UFO-nak számít tehát minden anyag és adat, ami nem földi eredetű, illetve meg kell vizsgálni, hogy valóban az-e.

 

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy minden észlelés földön kívüli életet bizonyító erejű (a legtöbbjük nem is az), de együttes áttekintésük és rendszerezésük nem egzotikus álmodozás, hanem kemény nemzetbiztonsági kérdés.

 

Ezért mondja Rubio, hogy az egyik legfontosabb lépés a bejelentők védelme. „Őszintén szólva, sokan nagyon féltik a munkahelyüket és a keserves munkával szerzett megfigyeléseiket. Félnek attól, hogy baj éri őket.”

 

Ezzel arra utalt, hogy az észlelések jelentős részét a hadsereg, a légierő vagy a NASA munkatársai rögzítik, mivel ők kezelik a legmagasabb szintű eszközöket, de gyakran óvakodnak jelenteni felismeréseiket, mert tartanak a „hárombetűs ügynökségek” kellemetlenkedéseitől.

 

Nem lehet tovább várni! Minél több a titok, annál kevesebbet tudunk a valóságról

 

Rubio szenátor szerint a törvényhozáshoz érkező bejelentések, tippek, felfedések és kiszivárogtatások (whistleblower) olyan tömegűek, hogy ezek kivizsgálásától immár nem lehet eltekinteni.

 

A bejelentések hirtelen megugrása azt jelzi, hogy sokan már nem tartják értelmes dolognak a kormányhoz fordulni, mert ott mindent azonnal titkosítanak, és így a használható észlelések elsüllyednek. Ezért vagy eldugják maguknak a felfedezéseiket, vagy olyan fórumot keresnek, ahol a nyilvánosság esélye nagyobb – és ez a Kongresszus, ahol a többpárti védelem biztosítható.

 

De miért pont most?

 

UFO-legendák, találgatások és kétes valóságtartalmú felvételek évtizedek óta keringenek tömegesen a köztudatban. Ezek közül a legtöbbet emlegetett téma a titokzatos nevadai „51-es körzet”, ahol sokak szerint már 1947 óta rejtegetnek tárgyi, sőt testi bizonyítékokat földönkívüli látogatásokról. Azóta 14 amerikai elnök követte egymást a hatalom csúcsán, de soha semmilyen összefogó tájékoztatás nem született meg.

 

Rubio szerint ez azért is veszélyes, mert teret enged a hamis híreknek, a legendagyártásnak és a pánikkeltésnek, ami akadályozza a valódi helyzet megismerését.

 

Az évtizedes gyanakvást erősíti, hogy az amerikai hírszerző közösséget felügyelő nyomozó testület nemrég „hitelesnek és sürgősnek” talált egy bejelentést, amely szerint visszatartanak a Kongresszus elől titkos UFO-programokat.

 

Az eseményeket az gyorsította fel, hogy június elején a légierő és a hírszerzés egyik veteránja, David Charles Grusch olyan információkat osztott meg a Kongresszussal, amelyek két, nem földi eredetű járművel kapcsolatosak. Korábban Grusch ezeket ismertette a védelmi minisztériummal, de a kormányzat titkosította a bejelentést.

 

Grusch egyben panaszolta azt is, hogy bejelentése miatt retorziók érték, de ezeket nem részletezte. Határozottan állítja, hogy az általa jelzett tárgyak „egzotikus eredetűek”, vagyis nem emberi intelligencia termékei, és egyedi atomi elrendezéseket és radiológiai jeleket mutatnak.

 

Június végén Avi Loeb izraeli-amerikai csillagász és UFO-vadász rukkolt elő azzal, hogy ismét földönkívüli bizonyítékot észlelt. Ez a két eset már túl sok ahhoz, hogy ne foglalkozzanak mélyebben az üggyel.

 

Mostantól egy fillért sem illegális kutatásokra, és vissza mindent, amit eddig megszereztek! Ugyanilyen fontos a bejelentők védelme.

 

Illegális kutatás alatt olyan vizsgálatokat és eljárásokat értenek, amelyek az Egyesült Államok tudta nélkül zajlanak, illetve úgy élveznek állami támogatást, hogy a valós céljukat leplezik.

 

Az „UFO-törvény” be van csomagolva a hírszerző szervezetek 2024-es költségvetési tervezetébe, büntető és védelmi intézkedésekkel együtt. Oltalmat és felmentést nyújtanának az önkéntes bejelentőknek, hogy ne érhesse őket sérelem az ismeretek önkéntes átadása miatt, a kormányzati hivatalnokokat pedig felmentenék a „szolgálati út” alól, ha ismereteiket közvetlenül a törvényhozással osztják meg.

 

Utóbbi azért nem lesz egyszerű ügy, mert az Alkotmány egyértelműen az elnökre ruházza a nemzetvédelmi felelősséget.

 

A Kongresszus tilalom alá helyezne minden olyan állami kifizetést vagy leplezett támogatást, ami UFO-k kutatására vagy befogására szolgál anélkül, hogy a Kongresszust erről értesítenék. Egyben előírnák, hogy a légierő és az Űrparancsnokság (Space Command) által szerzett adatokat a törvényhozás nemzetbiztonsági testületei is megismerhessék. Ez se lesz sima menet, mert itt is felmerülhetnek alkotmányossági kérdések.

 

A határidő feltűnően rövid: 6 hónap, ami a sürgősségre utal

 

Ennyi türelmi időt engedélyeznének azoknak az állami vagy magánszemélyeknek, illetve magánszervezeteknek (kutatóintézetek, iparvállalatok, privát hírszerző vállalkozások), akik releváns adatok birtokában vannak. Az eddig megszerzett és megismert tárgyak és adatok beszolgáltatására szabott határidőn túl büntető intézkedésekre nyílna lehetőség, például házkutatásra, létesítmények átvizsgálására és akár elkobzására is.

 

A javaslat szerint súlyosabb esetekben a nemzetbiztonsági törvényeket is életbe lehetne léptetni az adatokat vagy tárgyakat rejtegetőkkel szemben.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!