Nyitókép: www.go-below.co.uk

 

A Deep Sleep hotelt egy volt palabányában építették meg, hogy 419 méteres mélységbe csalogassák le a turistákat.

 

Bár a Titan katasztrófája óta kevesebben vonulnának szívesen a felszín alá, egy walesi szálloda továbbra is ezzel az attrakcióval próbálja magához csalogatni a leendő vendégeit. A Wales északnyugati részén található Gwynedd megyében 419 méter mélyen szállásolja el a vendégeket egy vállalkozás.

 

A Deep Sleep hotelt Snowdonia hegyei alatt építették meg. Egy elhagyatott palabányáról van szó, melyben faházakat alakítottak ki, hogy ott pihenhessen, aki mer.

 hirdetes_300x300  

 

Minden világítás alacsony feszültségű, 12 V-os akkumulátorról működik. A hőmérséklet odalent 10 Celsius-fokra süllyed, ezért a kabinok vastag hőszigetelést kaptak, hogy a vendégek ne fázzanak odabent. Az Interesting Engineering beszámolója szerint az elektromos áramot helyben állítják elő az esővíz segítségével.

 

 

Aki szeretne a szállodában aludni, annak gyalog kell megtennie a lefelé vezető utat, ami meglehetősen meredek. A 419 méteres mélységet nagyjából 60 perc alatt lehet megtenni.

 

Bár a hotel weboldala nem nagyon ad információt arról, milyen biztonsági intézkedéseket tettek, ám a cég állítja, a bányát és minden felszerelést alaposan ellenőriznek, hogy váratlan helyzet ne állhasson elő.

 

 

A Deep Sleep hetente egyszer fogad vendégeket: négy kabin és egy grottó (kisebb, lakható barlang) várja őket. Előbbi 445, utóbbi 699 dollárba kerül, azaz 400–640 euró körül alakul egy éjszaka ára.

 

Térerő természetesen nincs, az internetkapcsolatot egy, a felszínről érkező, 1 km hosszú Ethernet-kábellel biztosítják.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!