Nyitókép: oceanexplorer.noaa.gov

A merülést dokumentáló egyik videós azt mondta, hogy a lény olyan, mint egy sárga süveg.

 

Eddig ismeretlen élőlényre bukkantak Alaszkától délre, a Csendes-óceán mélyén – írja a HVG tech rovata. A több mint háromezer méteres mélységben talált lényre a merülést dokumentáló egyik videós azt mondta, hogy olyan, mint egy sárga süveg. Ugyan egyelőre még nem tudni, hogy miféle létformát talált az Okeanos Explorer kutatóhajó távirányítású mélytengeri drónja, ám a merülést élőben követők képzeletét azért már beindította.

 

 

A fantasy műfajára nyitottabbak arany tojáshoz, mások arany gömbhöz hasonlították, míg a tudományosabb megközelítés hívei elhalt szivacsnak, korallnak, vagy tojáshéjnak vélték.

 hirdetes_300x300  

 

oceanexplorer.noaa.gov

 

A kutatóhajó tudósai az „arany gömböt” begyűjtötték és a hajóra vitték, majd azt is sikerült megállapítaniuk róla, hogy élőlény, ám ezen túlmutató információkat a laboratóriumi vizsgálatokat megelőzően nem tudtak közölni.

 

Tehát, egyelőre nem tudni, hogy a sárga süveg egy ismert fajhoz köthető, vagy egy új faj egyede, esetleg egy eddig ismeretlen fejlődési fázisa egy egyébként már felfedezett létformának.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.