A mai idegenforgalmi konferencián Pozsony megye képviselői és a megyei idegenforgalmi szervezet bemutatta a „Duna jobb partja“ (Pravý breh Dunaja) elnevezésű brosúrát, amely Pozsonyligetfalu, Horvátjárfalu, Oroszvár és Dunacsún településeket mutatja be turisztikai desztinációként a látogatóknak. A nyomtatvány szlovák, angol és német nyelven jelent meg.

 

Kicsalogatnák a turistákat 

 

„Bemutatom a „Duna jobb partja“ publikációt. Pozsony már régóta küzd azzal a problémával, hogy a látogatók legfeljebb két éjszakát maradnak a városban. Ez egy valós probléma. Kerestük a módját, hogyan motiváljuk a turistákat és mit mutassunk nekik, hogy tovább maradjanak itt. Elkezdtünk vizsgálódni Pozsonyligetfaluban és rájöttünk, hogy a pozsonyiaknak ez csak egy lakótelepet jelent, viszont rengeteg érdekességet kínál, ami érdekes lehet a külföldi és hazai turistáknak is”

 

-mondta Lukáš Dobrocký, a Bratislava Region Tourism vezetője. A turizmus fejlesztéséről és fenntarthatóságáról rendezett konferencián bemutatott kiadvány Pozsonyligetfalu, Horvátjárfalu, Oroszvár és Dunacsún települések érdekességeit mutatja be. A magyar érdeklődőknek talán egy kicsit hiányérzetet okozhat, hogy a kiadvány  csak szlovák, angol és német nyelven jelent meg, pedig a régió határos Magyarországgal is, háromnyelvű, a megyének pedig magyar képviselői és alelnökei is vannak.

 hirdetes_810x300  

 

 

A brosúra célja, hogy a Pozsonyba látogató turistákkal ne csak az ismert, nagy népszerűségnek örvendő nevezetességeket mutassák be, hanem az alternatív, eddig kevésbé népszerű, de szintén élményekkel teli helyeket is.

 

Jön a Bratislava Region magazin is

 

“Idáig nem létezett olyan turisztikai brosúra, amely arról informálna, hogy mit tud kínálni ez a terület a külföldről érkező látogatóknak is. Ezért foglalkozok a témával csaknem 10 éve. Született ligetfalui vagyok, ott nőttem fel és tudom, mi az ami ott látható és amit ott felfedeztem, összefoglaltam.”

 

 

-mondta a kiadvány szerzője, Martin Kleibl. A konferencián a Bratislava Region magazint is bemutatták, ami viszont már a teljes Pozsonyi régióval foglalkozik . A turistáknak készült kiadvány bemutatja a régió legjobb desztinációit, de nemcsak a fővárost, hanem az erdőháti, kiskárpáti és szenci régiókat is.

 

Körkép.sk
képek: BSK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!