Nyitókép: dpa

 

Jóváhagyta a velencei városi tanács a javaslatot, hogy jövőre a legnagyobb forgalmú napokon 5 eurós turistaadót vessenek ki a csupán egy napra érkező látogatóáradat megfékezésére.

 

A velencei városi tanács a javaslatot tegnap hat órányi kaotikus tanácskozás után hagyta jóvá. „50 éve halljuk, hogy Velencét megszállják a turisták. Az évekig tartó tétlenség után itt az ideje, hogy döntsünk, és valami kézzelfoghatót tegyünk”– tweetelte Luigi Brugnaro polgármester szerda este. A kritikusok szerint az 5 eurós díj még így is kevés lesz a túlturizmus visszaszorításához – írta a TTG Media.

 

A díjat jövőre kísérleti jelleggel 30 napon át tesztelik, elsősorban a tavaszi munkaszüneti napokra és a nyári hétvégékre összpontosítva, amikor a legtöbb turista érkezik. A díj megfizetése alól a 14 éven aluliak mentesülnek – állt a javaslatban, amit múlt kedden terjesztettek elő. A polgármester szintén mai, másik tweetjéből kiderül, bár korábban az UNESCO szakértői azt javasolták, hogy a lagúnák városát vegyék fel a veszélyeztetett világörökségek listájára, végül a világörökségi bizottság szeptemberi gyűlésén „egyhangú döntés született arról, hogy Velence nincs veszélyben”.

 hirdetes_300x300  

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!