Nyitókép: via ireland.com

 

Egy város történelmét, látnivalóit, gasztronómiáját és akár az éjszakai életet is figyelembe vesszük, amikor kiválasztjuk mi is legyen következő úti célunk. A CN Traveller utazási magazin most az vizsgálta meg olvasói körében, hogy melyek a legbarátságosabb városok Európában.

 

A magazin idén is megszavaztatta olvasóival a Readers Choice Awards keretein belül, melyik városokat tartják a legbarátságosabbnak Európában. Az első helyen az olaszországi Siena végzett, 98,33 százalékos elégedettségi szinttel.

 

A toszkán gyöngyszem kiváló úti cél, élénk atmoszférájával és gyönyörű gótikus épületeivel. Rengeteg nyüzsgő kávézó és családi étterem várja a látogatókat, a város pedig híres az évente megrendezett Palióról, a lovasversenyről, amelyet minden nyáron a főtéren, a Piazza del Campón rendeznek meg. Siena történelmi központját az UNESCO „kiemelkedő egyetemes értékű” helyszínnek tekinti – írta meg a TimeOut.

 hirdetes_300x300  

 

A második helyen az írországi Cork áll, amely egy bájos, nyüzsgő város a csodás Cork megye szívében, ahová az ételek, a lenyűgöző galériák és az élénk éjszakai élet vonzza a látogatókat. A lista harmadik helyén Dublin, a Smaragd-sziget fővárosa végzett. A nagyszerű éttermektől kezdve a hangulatos pubokon át az utcai hegedűszóig minden megtalálható a városban. Spanyolország is jól teljesített, hiszen Malaga és San Sebastian is felkerült a legjobbak közé.

 

A CN Traveller olvasói által választott 10 legbarátságosabb úti cél:

 

Siena, Olaszország (98,33 százalék)

Cork, Írország (97,00 százalék)

Dublin, Írország (95,37 százalék)

Helsinki, Finnország (95,00 százalék)

Belgrád, Szerbia (94,55 százalék)

Malaga, Spanyolország (94,19 százalék)

San Sebastian, Spanyolország (92,67 százalék)

Dubrovnik, Horvátország (92,61 százalék)

Bukarest, Románia (92,5 százalék)

Ljubljana, Szlovénia (92,31 százalék)

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!