Nyitókép: picture alliance/Arne Dedert

 

A Cirium elemzőcég közzétette, mely légitársaságok és repülőterek voltak a legpontosabbak 2023-ban. Világszinten az Avianca Airlines, Európában az Iberia Express lett az első. Egy másik felmérésen az AirlineRatings a legbiztonságosabb diszkont légitársaságok közé sorolta a Wizz Air-t.

 

A Cirium a légitársaságok esetén azt a járatot tekinti pontosnak, amely a menetrend szerinti érkezési időtől számított 15 percen belül leszáll, a repülőtereknél pedig azokat, amelyek a menetrend szerinti indulástól számított 15 percen belül felszállnak. Mint ismert, számos légitársaság eleve úgy tervezi a menetrendjét, hogy az egyes útvonalakon közlekedő járatok tényleges repült idejére akár több mint 20 percet is ráhagynak papíron.

 

A 2023-as győztes Avianca a tavalyi első Azul elé került, a harmadik az ételpazarlás csökkentésére is ügyelő Qatar Airways lett. Európában a spanyol Iberia Express és Iberia – mely télen naponta indít járatot Madrid és Budapest között – lett a legpontosabb, de jól teljesített a téli időszakban 86 várost megcélzó Austrian, a LOT és a Norwegian is.

 hirdetes_300x300  

 

A világ légikikötői közül az adatelemző cég szerint a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülőtér lett az első, ahonnan az összes, 289 817 induló járat 84,44 százaléka szállt fel pontosan – írta meg az Airportal.hu.

 

Egy másik megmérettetésen, az AirlineRatings listáján az öt legbiztonságosabb diszkont légitársaság közé választották a Wizz Airt. Az öt legbiztonságosabb diszkont légitársaságnak járó díjat az AirlineRatings nemzetközi szinten osztja ki azoknak a piaci szereplőknek, amelyek flottája meghaladja az 50 repülőgépet, emellett kiváló biztonsági kultúrával és alacsony incidensszámmal rendelkeznek.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.