Nyitókép: Pixabay/ sweetreilly0

 

Jelentős emelkedés történt a külföldi turisztikai látogatások számában Oroszországban. A növekedést a legyengült rubel és a könnyített új e-vízum is segíti.

 

2023-ban 670 700 külföldi látogató érkezett az országba, ez háromszorosa a 2022. évi számnak. A látogatók csaknem egyharmada Kínából érkezett, számukra a csoportos utaknál vízummentességet vezettek be. A kínai utazók háromszorozódása után a német és török beutazók megduplázódása volt a leglényegesebb változás, a top 5-be még az Egyesült Arab Emirátusokból és Türkmenisztánból érkezők kerültek – írja a VIMOSZ hírlevelében, megjegyezve, hogy meglepő módon az orosz turisztikai statisztikai adatokat az orosz állami titkosszolgálat, az FSZB tette közzé.

 

A turisztikai látogatószám és a külföldiek határátlépése egyébként nagyságrendekben eltér egymástól, ez utóbbi 15,4 millió volt az adatok szerint az elmúlt évben. Az Orosz Utazási Irodák Szövetsége, az ATOR a közzétett statisztikai adatokkal szemben a 2023. évi külföldi utazók számát 580 000 főre becsülte.

 hirdetes_300x300  

 

Iparági szakértők szerint 2024-re megnégyszereződhet az Oroszországba utazók száma, jórészt a legyengült rubelnek köszönhetően, de komoly segítségnek ígérkezik a könnyített új e-vízum is.

 

Turizmus.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!