Abbam, hogy két politikus találkozik egy pohár bor mellett, nincs semmi rossz. Addig, amíg nem vezetnek gépkocsit.

 

Ellenkezőleg. Amikor a legerősebb ellenzéki párt elnöke találkozik a kormányzó párt és a parlament elnökével, akkor a beszélgetésükből az ország számára sok hasznos ötlet és megegyezés születhet.

 

Csak nem értem, hogy miért a szomszédos országban kell titokban találkozni, mégpedig egy olyan városban, ahova egykoron Kováč köztársasági elnök fiát is elhurcolták. Remek! Ott biztosan jobb kávét készítenek, és a bor is ízletesebb, mint Pozsonyban.

 

 hirdetes_300x300  

Amire mindig rácsodálkozok, az Sulík naivitása arról, hogy Dankoval még lehet komoly egyezségeket kötni. Nem, nem lehet! Ez a férfi egyszer már az orránál fogva vezette, amikor a választások után jelezte, hogy akár egy Fico-ellenes koalíció tagja is lehetne. Majd örömmel vetette magát a Smer karjaiba és löpett vele kormányre. Mindez  egy logikus választás volt, hiszen a „tolvajok közé” ő és pártja is éppúgy beillik.

 

(…)

 

Nos, úgy tűnik, hogy Sulík úr nem tanul semmiből. Így a hainburgi találkozó – amin „érdemleges beszélgetés” folyt Szlovákia jövőjét illetően – úgy végződött, mint két hatalomra vágyó, civakodó férfi közös felsülése. Tévévitájukat nézve örülhetünk, hogy Hainburgból nem monoklikkal tértek haza. Talán ez az egyetlen pozitívuma ennek az egész találkozónak.

 

týždeň.sk, Eugen Korda: Hainburský samit Danka a Sulíka

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!