A vasárnapi DAC – Nagyszombat (2:1) rangadó után (a meccset a Körképen élőben közvetítettük) vendégszurkolók egy csoportja csuklyában, az autóból kiugrálva, a nyílt utcán rátámadt a meccsről hazatérő hazai szurkolókra.

Letépve mezüket, elvéve sálukat. A károsultak mindannyian a DAC régi, oszlopos szurkolói. Egyikőjük többek között dunaszerdahelyi városi képviselő is. Az ügyben rendőrségi feljelentés született.

A támadások legalább két sérültje közül az egyiket mentővel kórházba szállították, ahol jelenleg is 48 órás megfigyelés alatt áll. A másik szurkoló nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

„Daj sem!”

Vasárnap a kerületi rangadó után mintegy másfél órával támadás érte a mérkőzésről hazafelé tartó DAC szurkolókat. A városban legalább két különböző helyen támadtak rájuk. Ebből az egyik a Galántai úton történt 22:30 óra környékén. Jól értesült forrásunk szerint egy nagyszombati jelzésű autóból csuklyás alakok ugrottak ki és kihasználva túlerejüket két szurkolóra rontottak rá, akik közül az egyik, klubszinekbe öltözött DAC-szurkolót tettlegesen bántalmaztak.

dac5
Dunaszerdahely, Galántai út. A támadás egyik helyszíne. Kép: Körkép.sk

Az egyikük fejsérülést szenvedett, jelenleg is a dunaszerdahelyi kórházban tartják 48 órás megfigyelés alatt. A másik DAC-szurkolót keményen orrba vágták, majd a földön fekve lehúzták a mezét és a sálját is elvették. Rendőrök nem voltak a helyszínen.

 hirdetes_810x300  

Mint ismert, a DAC szurkolóit idegenbe mindig nagy rendőri készültség közepette kísérik, sokszor a hatalom kényszerítő erejét is alkalmazva, hiszen megszabják hol állhatnak meg, mikor mehetnek például szükségre.

Trófeavadászok

A Spartak szurkolók vélhetően trófeákat gyűjtöttek, bár a szurkolói társadalomban ennek is megvannak a maga szabályai.

TT
A nagyszombati Spartak szurkolói. Kép: Felvidek.ma

A mérkőzést egyébként a DAC nyerte küzdelmes játékkal és a szurkolóik is győztek a lelátókon a vendégek ellen. Az YBS közleményt adott ki az eset kapcsán.

dac2
A hazai szurkolók. Kép: fcdac.sk

A témával még foglalkozunk.

Körkép.sk/Király Zsolt

Nyitókép: A támadás helyszínén látható vérfolt. (Körkép.sk)

Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!