A tizenévesek egyötöde beismeri, hogy nem tud internetkapcsolat nélkül létezni, minden negyedik számára az online világ az élet elengedhetetlen része. Egyharmaduk számára pedig elengedhetetlen, hogy mindig mindenhonnan elérje, mi történik az online körökben – derült ki az IPčko.sk portál felméréséből.

A fiatalok egyharmada nem gondolja virtuálisnak azt amit átél az interneten. Állandóan online-ok, a barátaikkal való online chatet valódinak látják. A tinédzserek számára az internet elsősorban az online játékok és az idegenekkel való chatelés színtere. A kikapcsolódás, a szórakozás formája, de információforrásként is szolgál az internet.
A felmérésben résztvevők 16 százaléka ráadásul sokkal szívesebb van online környezetben, mint a való világban. Különösen kockázatos, hogy a fiatalok az interneten keresik a biztonságos környezetet, vagy ide fordulnak válaszokért a krízis helyzetekben. A felmérésből kiderült, hogy az utóbbi 12 hónapban 10 ezerszer kerestek rá az „ako sa zabiť“, vagyis a hogyan öljük meg magunkat kifejezésre.
A probléma forrása elsősorban az, hogy nem tudunk számukra biztonságos környezetet kialakítani a való világban. A felmérést közel 600, 15 és 19 éves fiatal részvétel készült.

(ta3.com)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!