(…) „A Most-Híd a vasúti kétnyelvűség bevezetési kísérletének kudarca után, a kulturális alapon keresztül ismét elénk tárta, mekkora súlya is van a magyar érdekképviseletnek ma a szlovák parlamentben. Ezen a ponton szeretném feleleveníteni, hogy az MKP-nak 2006 és 2010 között ellenzéki szerepből, a Fico-Slota-Mečiar-koalíció kormányzása idején(!) legalább három területen is sikerült kézzelfogható eredményt felmutatnia.”

 

(…) „A Most-Híd létrehozói azt mondták, egy vegyespárt hatékonyabban tudja képviselni a magyarok ügyeit, mert annak szlovák tagjai majd meggyőzik a többieket. Nos, nem ezt tapasztaljuk. A valóság az, hogy a Most-Híd két szlovák képviselője még csak részt sem vett a szavazáson.”

 

(…)„Jelen helyzetben úgy tűnik, ha a március 5-i parlamenti választások során nem következik be jelentős változás, akkor iskoláink az elmúlt 65 év legnagyobb veszteségét szenvedik el. Pedig vannak magyar szavazatokkal mandátumot szerzett képviselők is a parlamentben.”

 

 hirdetes_300x300  

(…)„Mindaddig, amíg lesz politikus, akit nem az eredmény – eredménytelenség függvényében értékelnek, hanem a »majdnem sikerült« értékelési kategória bevezetésével mentegetnek »közvéleményformáló« hívei, addig ne csodálkozzunk, hogy húsz év alatt 110 ezerrel lettünk kevesebben. Hiszen megmaradásunk is majdnem sikerült?!”

Berényi József: Kulturális alap: majdnem sikerült (Berényi József blogja)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!