Egyelőre 200 zsolnai és 385 eperjesi felmondásról tudni a nővérek tiltakozó akciójával kapcsolatban. További felmondások is folyamatban lehetnek, amelyekről csak később értesülnek akár maguk a kórházak is. Mindenesetre a nővérekkel szembeni hangnem egyre békülékenyebbnek tűnik, így nem kizárt, hogy valóban érzékenyen érinti a kórházakat a megmozdulás.

Az Állami Kórházak Szövetségében helyet foglaló kórházigazgatók leszögezték, hogy nem fog csökkenni az alkalmazottaik bére.

„Értékeljük a nővérek, szülésznők, valamint az egészségügyi és a nem egészségügyi dolgozók munkáját. Az ő professzionális és együttérző hozzáállásuk nélkül nem lehetne bebiztosítani a minőségi gyógyítást a polgárok számára. Ezért különösen bánt minket, hogy az intézményeinkben dolgozó nővérek egy része – anélkül, hogy meggyőződött volna a jövőbeni fizetéséről – hagyta, hogy politikai célokra használják fel” – tudatta Jozef Valocký, a kórházszövetség elnöke.

A nővérek átlagfizetése szerinte 1000 euró körül van. „Tudjuk, hogy a kisebb, járási kórházak nővérei 150-250 euró közti fizetésemelést fognak kapni, és ahogy a mi intézményeinkben már néhányszor emeltük a fizetésüket, feltételezem, hogy a nővérek és más egészségügyi dolgozók elégedettek lesznek” – jelentette ki Valocký, utalva a lehetséges fizetésemelésekre, és hozzátette, hogy szerinte a nővérek legalább egy része vissza fogja vonni a felmondását.

Az Állami Kórházak Szövetsége 25 intézményt tömörít, elsősorban olyan jelentősebbeket, mint az egyetemi kórházak, egyetemi gyermekkórházak, szív- és érrendszeri kórházak, kerületi kórházak, valamint a rózsahegyi katonai kórház vagy a Belügyminisztérium kórháza.

(teraz.sk)

 hirdetes_300x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!