Pavol Paška, a parlament korábbi elnöke először adott interjút az elhíresült CT-ügy miatti lemondását követően. A Hospodárske Noviny TV-műsorában saját politikai jövőjéről is nyilatkozott.

 

Egy éve mondott le posztjáról. Így reagált a személye elleni tüntetésekre, melyek a pőstyéni kórház túlárazott CT-vásárlása miatt zajlottak. Pavol Paška ma ártatlannak vallja magát, és elutasítja, hogy bármilyen köze lenne a botrányhoz.

Paska
Pavol Paška. Kép: reprofoto: hntelevizia.sk

„Semmi közöm hozzá, azt sem tudom, hol van Pőstyénben a kórház,” mondta a HNtelevízió exkluzív műsorában. A Smer alelnöke világosan látja saját politikai jövőjét.

 

A márciusi választásokon nem indul. „A jelöltlistán nem leszek, ezt hosszú beszélgetés után még korábban tisztáztuk Robert Ficoval,” mondja.

 hirdetes_300x300  

 

De ez nem jelenti politikai karrierje végét. Nem zárja ki, hogy az új kormányban miniszteri posztot töltsön be. „Ha kapok ajánlatot, tekintettel korábbi tapasztalataimra, párton belüli tevékenységemre, külpolitikai kapcsolataimra, elgondolkodok rajta,” jelezte. Lehetőségként felmerült az is, hogy külügyminiszterként folytatná.

 

Hospodárske Noviny

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!