Nyitókép: topky.sk

 

Mint a kormány tagja, nem hiszem, hogy ilyen embereknek van keresnivalójuk a kormányhivatalban – mondta Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter ma délelőtt sajtótájékoztatóján, amelyre csak egy órával azon kormányülés előtt kerített sort, amelyre Pellegrini kormányfő a gazdákat is meghívta.

 

„Az én szempontomból, nem szabadna meghívni olyan embereket, akik bűnözőkhöz köthetők. A kormányfőnek és a kormánynak nem szabadna legitimizálni olyan embereket, akik épp a kis- és közepes gazdák helyzetével élnek vissza saját személyes céljaik, vagy épp saját ügyeik elfedése érdekében. Szintúgy nem szabadna legitimizálnunk olyan személyeket, akik politikamentesnek mutatják magukat, közben pedig csaknem a tüntetés összes főszervezője kapcsolódik vagy tagja egy ellenzéki pártnak”

 

fogalmazott. Azt mondta, hogy a gazdatüntetést olyan emberek szervezik, akik csak gazdának mutatják magukat, de közben „egy négyzetméternyi földdel sem rendelkeznek”, „a többinek meg több ezer hektár földje van”, amelyre „milliós nagyságrendű uniós támogatásokat vettek fel”.

 

 hirdetes_300x300  

Az SNS-es miniszterasszony kemény kijelentései mögött akár az is állhat, hogy így akarja megakadályozni, hogy kormányszinten foglalkozzanak a gazdatüntetéssel.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.