Nyitókép: TopSpeed.sk

 

Akik gépkocsival közlekednek a szlovák fővárosban, azok tudják, mennyire súlyos gondot jelent a parkolás.

 

A főváros már évek óta keresi a megfelelő megoldást a problémára, de az az egyes városrészek és a főváros különböző érdekei miatt eddig ez rendre megfeneklett.

 

Matúš Vallo főpolgármester tájékoztatása szerint csütörtökön vázolja elképzelését a sajtónak és a pozsonyiaknak. A javaslat részletei már kikerültek a sajtóba, konkrétan a Pozsonyi Esti Hírlap (bratislavský večerník) hozta nyilvánosságra.

 hirdetes_300x300  

 

Ezek szerint három különböző árkategóriára készülhetünk fel, és ez függ attól is, hogy állandó lakhellyel rendelkezünk-e vagy sem a főváros adott városrészében.

 

A holnap hivatalossá váló tervezet szerint a pozsonyiak évi 49 eurót fizetnének az első autóért saját zónájukban, 150 eurót a második, és 500 eurót a harmadik gépkocsiért háztartásonként.

 

A nem pozsonyiak 0,50 centtől – 3 euróig fizetnének óránként a rövidtávú parkolásért. A javaslat további részletei holnap kerülnek bemutatásra.

 

Az új parkolási politikáról a fővárosi közgyűlésnek kell döntenie, ami az előző főpolgármester, Ivo Nesrovnal alatt többszöri próbálkozásra sem sikerült.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!