A Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Lehár Nyár zenei program, mely a széles skálájú Komáromi Nyár kulturális és szórakoztató műsorfolyam részét képezi.

 

A világhírű operett-király nevét viselő rendezvény a könnyedebb, de ugyanakkor igényes zenét kedvelő közönséget célozza meg. A nyár folyamán, június végétől egészen az ősz beköszöntéig minden vasárnap délután népszerű előadók szórakoztatják a város lakóit és az ide látogató turistákat. A Lehár Nyár színes programjának főszervezője Klemen Terézia, a nevezett társulás alapító-elnöke.

 

Július második hétvégéjén a Last Blues Band zenekar foglalta el Komárom főterén a Klapka-tábornok elé kihelyezett dobogót. Nézőközönség is akadt szép számmal, mert szerencsés módon az időjárás kegyesebb arcát mutatta a banda fellépésének idejére.

 

 hirdetes_300x300  

 

Az öttagú zenekar első felállásában 1991 ben alakult.  Az akkori alapító tagok közt jelen volt Tornóczi Tibor is, aki néhány éves hallgatás után 2018 tavaszán újjá szervezte a zenekart.

 

A korábbi felállásból egyedül ő maradt, és nagy elszántsággal újjáélesztette a zenekart. Kellő körültekintéssel választott maga mellé ifjú, de tehetséges zenészeket, és a lelkes társasággal újra indította a banda működését.

 

A Last Blues Band próbaterme Gútán található, mert a tagok mindnyájan e felvidéki kisváros vonzáskörzetéből származnak.

 

 

Komáromi fellépésükkel nagy sikert arattak, hiszen sokféle zenei csemegével szórakoztatták a város főterén összegyűlt nagyérdeműt. Zenéjükben elegyedik a blues, a jazz, a swing, a rock and roll, a funky, de számos egyéb zenei stílus is tarkítja előadásukat.

 

A zenekar vezetője Tornóczi Tibor az előadás folyamában mutatta be az egyes zenekari tagokat: Sárközi Imre zongorán, Tóth Marián gitáron, Domján Ádám basszusgitáron, Gőgh Ákos dobon, ő maga pedig szájharmonikán játszik és énekel.

 

A zenekar vezetője Tornóczi Tibor az előadás folyamában mutatta be az egyes zenekari tagokat: Sárközi Imre zongorán, Tóth Marián gitáron, Domján Ádám basszusgitáron, Gőgh Ákos dobon, ő maga pedig szájharmonikán játszik és énekel.

 

A banda újjáalakulásakor a korábbi Last Blues Band szerzeményeit dolgozta fel, de ma már egymás után születnek az új szerzeményeik. A zenekarvezető örömmel adta hírül, hogy egy győri kortárs költő Székely Máté László versei – a tőle jövő ihletettségükből kifolyólag -egymás után kapnak zenei hangot a Last Blues Band feldolgozásában.

 


Kicsiny az ország, de túl nagy a bánat

Éhes vagy este, fogd be a szádat
Szélfútta földön igazság robban
Javaink eltűnnek egy mély torokban.

Csúzlim a falon, szögre akasztva
Jól célzok, vigyázz, vigyázz magadra
Nem rakom el, mert lehet, hogy kell még
Itt szimatolnak az ordas eszmék

(Székely-Máté László: Csúzli)

 

A zenekar kizárólag magyar nyelven énekel, szövegeik a költemények által is tartalommal telítettek, zenéjük, előadásmódjuk magával ragadó. Vasárnapi koncertjük a Lehár Nyár keretében tartalmas szórakozást nyújtott a város lakóinak.

 

 

És nem mellékes az a tény sem, hogy a nyár e közkedvelt rendezvénysorozata ingyenesen látogatható…

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.