Nyitókép: bystricoviny.sk

 

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter kitart amellett, hogy Szlovákiában minél előbb hagynunk kellene megnyitni a legtöbb üzletet – kivéve a nagy bevásárlóközpontokat. 

 

Sulík szerint a jelenlegi helyzet fenntartása komoly károkat okoz a gazdaságnak, részben azzal is, hogy több kereskedő is becsődöl vagy megszűnik. A miniszter úgy véli, ezzel a külföldi kereskedelmi láncoknak kedveznének, akik megnövelhetnék piaci részesedésüket Szlovákiában.

 

A miniszter érvei között említette, hogy míg a kis üzleteseknek zárva kell tartaniuk, addig a nagy üzletláncok nyitva tarthatnak, pedig ugyanazt az árufajtát árulják.

 hirdetes_810x300  

 

„10 ezer kis, többnyire szlovák üzletet likvidálunk a külföldi üzletláncok javára”

 

nyilatkozta Sulík kedden, majd hozzátette, hogy szerinte ezt az állapotot nem lehet sem megmagyarázni, sem pedig megvédeni, az üzleteket pedig a kormánynak hagynia kellene mielőbb kinyitni.

 

Heger: Nem az üzletek megnyitásán fog múlni a szlovák gazdaság talpra állása

 

Igor Matovič kormányfő és Eduard Heger pénzügyminiszter ugyancsak kedden, még Sulík nyilatkozata előtt arról tájékoztatott, hogy korai még a korlátozások teljes feloldásáról beszélni, helyette jövő hétfőn szeretnék prezentálni azt a részletes tervet, ami szerint fokozatosan megnyithatnának a kisebb üzletek is.

 

Matovič szerint az üzletek kinyitásának tervezetét a járványügyi szakembereknek és nem a közgazdászoknak kell elkészíteniük. Sulík azonban más véleményen van:

 

„Figyelembe kellene vennünk azokat a hatalmas gazdasági károkat is, amelyek keletkeznek. Ki merem mondani, hogy ezt már az epidemiológusok nem tudják kiértékelni.”

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.