Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Szlovákiának fel kell készülnie a munkanélküliség látványos növekedésére – jelentette ki Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter, aki szerint májusban fog leginkább emelkedni az állástalanok száma.

 

„Ausztria és az USA a munkanélküliség olyan meredek emelkedését jelentette a múlt hónapban, amire a múlt századi nagy világgazdasági válság óta nem volt példa. Szlovákia nem sziget Európában, minket sem fog elkerülni a hullám. Annyit tehetünk, hogy lassítjuk a munkanélküliek számának emelkedését és szociális intézkedésekkel a lehető legtöbb munkahelyet mentjük meg”

 

mondta Krajniak, azzal, hogy a már áprilisban is jóval magasabb lesz a munkanélküliségi ráta (márciusban viszonylag enyhén emelkedett csak).

 

 hirdetes_300x300  

„Annak ellenére, hogy májusban gyakorlatilag megnyitjuk a gazdaságot egészen a kisebb szegmensekig, és még csak most fog kicsúcsosodni a regisztrált munkanélküliek száma.”

 

fogalmazott a miniszter. Emlékezetett, hogy márciusban és áprilisban összesen 5000 álláshely kapcsán jelentettek be tömeges leépítéseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!