Nyitókép: Medical Detection Dogs

 

A chilei rendőrség arra képez ki kutyákat, hogy azok az emberi izzadság alapján képesek legyenek felderíteni az új típusú koronavírussal fertőzött személyeket.

 

Ez a kiképzési program a chilei rendőrség és a Chilei Pápai Katolikus Egyetem közös törekvése, mely egy franciaországi programra kapcsolódik.

 

 hirdetes_810x300  

A kiképzésben résztvevő három golden retriever és egy labrador korábban a robbanóanyagok, az illegális drogok és az eltűnt személyek hollétét is felfedezték.

 

„A vírusnak ugyan nincs semmilyen szaga, viszont változásokat idéz elő az anyagcserében, ami egy bizonyos típusú izzadság felszabadulásához vezet, és ezt a kutyák képesek kiszimatolni”

 

– mondta Fernando Mardones professzor.

 

A kutyák olyan emberi betegségek felismerésére is képesek, mint a tuberkulózis, a malária vagy a kezdeti stádiumban lévő rák.

 

A chilei szakemberek bíznak abban, hogy a kutyák kiképzését augusztusra befejezik, s ezután kiküldhetik őket olyan helyekre, ahol egyszerre több ember fordul meg – például a repterekre, vonatállomásokra és egészségügyi létesítményekbe.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!