Kornél, Soma
  • HUF: 400.10
  • USD: 1.04
  • 21 °C
  • 36 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

Ismét lángokban áll a bejrúti kikötő

A libanoni fővárosban általános pánik lett úrrá, a hadsereg már megkezdte az oltást

Nyitókép forrása: youtube.com

 

Még el sem takarították az előző, hatalmas robbanás romjait a bejrúti kikötőben, ismét lángok pusztítanak a libanoni főváros partján, nagy pánikor okozva a lakosság körében.

 

Csütörtök délben fekete füstoszlop jelent meg a város felett, amelynek forrása a kikötő, ahol narancssárga lángokat lehet látni. A libanoni hadsereg hivatalos közlése szerint egy olajat és gumiabroncsokat tároló raktárrész kapott lángra. Az oltásban katonai helikopterek is segédkeznek.

 

Az újabb tűzeset általános pánikot váltott ki. A kikötő közelében lévő irodaházakban működő cégek hazaküldték az alkalmazottaikat, a hadsereg pedig lezárta a környék utcáit.

 

Augusztus elején hatalmas robbanás rázta meg Bejrút városát. A kisebb atomtöltetnek megfelelő detonációt az okozta, hogy javítási munkálatok közben lángra kapott egy pirotechnikát tartalmazó raktárépület, a tűz pedig átterjedt a szomszédos raktárra ahol nem előírásszerűen 2750 tonnányi, robbanásveszélyes, tiszta ammónium-nitrátot tároltak. A vegyszer felrobbanása 190 emberrel végzett, 6500 embert megsebesített, több százezren maradtak fedél nélkül.

 

 

APnews.com, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket