Nyitókép: Buday Mária

 

Az Eötvös Utcai Alapiskola épületénél nagy az érdeklődés a tesztelés iránt. Reggel óta folyamatosan hosszú sor kígyózik, amely az utcai gyalogjárón ér véget. Ettől azonban nem szükséges megijedni, mert nagyon gyorsan halad előre a menet, ugyanis egyszerre három teremben végzik a tesztelést. Összesen 30 percet várakoztam a bejutásig. Még az épület előtt kapunk egy papír-zsebkendőt, és kifújjuk az orrunkat, utána következik a kézfertőtlenítés. Az épületben egy adminisztratív dolgozónak bemutatjuk a személyigazolványunkat és kapunk egy sorszámot.

 

Ezt követően egy katona irányít útba, majd pedig beszólítanak a mintavételi terembe. Az egészségügyi alkalmazott megkér, hogy foglaljuk helyet, és vegyük le a maszkot. A mintavétel 1- 2 másodpercig tart, és minimálisan sem fájdalmas, mindössze enyhe csiklandozást érezni. Ettől sokkal kellemetlenebb például, ha az uszodában véletlenül beszippantjuk a klóros vizet. Minden dolgozó nagyon udvarias és kedves, magyarul és szlovákul egyaránt beszélnek, de a magyar nevű polgárokhoz automatikusan magyarul szólnak.

 

fotó: Buday Mária

 

A mintavételt követően az iskola egyik tágas, két bejárattal rendelkező csarnokában alakították ki a várakozó helyet. Itt mindkét oldalról ki van tárva a bejárati ajtó, amely biztosítja a levegő folyamatos cserélődését. A székeket kb. 3 méteres távolságra helyezték el egymástól, tehát itt sincs torlódás. A mintavétel eredményét 15 – 20 perc múlva az itt szolgálatot teljesítő katonától kapjuk meg, aki a sorszámunk alapján szólít bennünket.

 hirdetes_300x300  

 

fotó: Buday Mária

 

Minden nagyon gördülékenyen, szervezetten folyik, sehol nincs fennakadás, a várakozó emberek is fegyelmezetten, nyugodtan viselkednek. Az egész folyamat nagyjából egy órát vesz igénybe.

 

A saját teszteredményem negatív. ☺

 

Buday Mária

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.