Nyitókép: dvtk.eu

 

A Nyitráról nemrég távozó királyhelmeci Geri Gergely veszi át Feczkó Tamás helyét a DVTK kispadján. A miskolciaknál azután üresedett meg az állás, hogy a DVTK szerződést bontott Feczkóval, aki 2019 szeptembere óta vezette a csapatot.

 

Geri a nyitrai klubvezetéssel való konfliktus miatt hagyta ott a Fortuna Ligában szereplő Nyitra csapatát. Az utolsó csepp a pohárban az volt, mikor nem ő, hanem a klubvezetés döntött arról, hogy ki álljon a kapuba a Rózsahegy elleni bajnoki meccsen. Geri ezt kendőzetlenül el is mondta a sajtónak, így várható volt, hogy nem marad a zoboralji klubnál.

 

„Az első megkereséskor az jutott eszembe, hogy ez egy óriási kihívás és bizonyítási lehetőség, hiszen a Diósgyőr egy nagy múltú klub. Nem szeretek feleslegesen sokat beszélni. Egy dolgot ígérhetek, kemény munkát. Mindent megteszünk, hogy sikeresek legyünk. Megnéztem a játékosállományt és a csapat néhány mérkőzését, de a személyes találkozás sokkal fontosabb a játékosokkal, így nagyon várom már az első edzést. A munkámat a DVTK korábbi játékosa, a legutóbb az SBTC csapatát irányító Rubint Richárd segíti majd másodedzőként, azt hiszem, hogy őt nem kell bemutatnom a szurkolóknak.”

 

nyilatkozta Geri Gergely, a DVTK új vezetőedzője a klub honlapjának.

 hirdetes_300x300  

 

Geri Gergely Királyhelmecen született, ugyanitt ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, majd 17 esztendősen Tőketerebesre igazolt. Rimaszombaton vált belőle szlovák élvonalbeli játékos. Labdarúgóként megfordult a homonnai, a nagymihályi, majd rövid ideig a nyíregyházi csapatban is. Innen került vissza Rimaszombatra, ahol hosszú éveket töltött játékosként és további kettőt edzőként. Sérülés miatt 36 esztendősen visszavonult a profi labdarúgástól, és belekezdett az edzői munkába, de alacsonyabb osztályú csapatokban még pályára lépett.

 

Aktív labdarúgóként szerezte meg az UEFA B-, majd az UEFA A-licences edzői diplomát, azóta pedig UEFA Pro-licenccel is rendelkezik. A képzés során többször járt Diósgyőrben, ahol vendégként tanulmányozta az ott folyó munkát.

 

A szlovák első osztályban (Fortuna Liga) a zólyombrézói FK Železiarne Podbrezová kispadján mutatkozott be vezetőedzőként 2018 decemberében. Ezt követően Marian Süttő vezetőedző asszisztenseként Nyitrán kapott lehetőséget, majd a szakember távozása után 2019 decemberében ideiglenesen vezetőedző lett, és hat mérkőzésen irányította a csapatot. Télen új tulajdonosok érkeztek Nyitrára, akik akkor nem Geri Gergelynek szavaztak bizalmat, azonban 2020 nyarán vezetőedzőként tért vissza a nyitrai klub kispadjára. A csapat jól szerepelt, ám a szakember összekülönbözött a klubvezetéssel, és 2020. december 2-án saját kérésére távozott a nyitraiak kispadjáról.

 

Geri Gergely számára nem ismeretlen helyszín Diósgyőr, mert a két klub közötti rendszeres találkozóknak köszönhetően számtalan felkészülési mérkőzést játszott rimaszombati labdarúgóként a DVTK ellen, 2014 és 2015 januárjában pedig két alkalommal vezetőedzőként is irányította a csapatát Diósgyőrben.

 

A DVTK történetében – bár több határon túli magyar edzőjük is volt már – Geri az első felvidéki szakember.

 

Körkép.sk, dvtk.eu

Megosztás:
Címkék: DVTK geri gergely

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!