Nyitókép: teraz.sk

 

Szlovákiában az olasz forgatókönyv veszélye fenyeget, azaz, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó.

 

A közösségi tesztelés és a szigorú járványügyi intézkedések együttes hatása jelenthet kiutat a járványból. Önmagában csak az egyik vagy a másik nem elég a járványgörbe megtöréséhez, jelentette ki a TA 3 Politikában című vasárnapi műsorban Vladimír Krčméry járványügyi szakértő.

„Ha megnézzük, mi zajlik a világban, láthatjuk, hogy a két intézkedés együtt működik,”

 

jelentette ki Krčméry. Elmondása szerint minden általános karantén, így a kijárási tilalom, vagy a teljes lezárásnak nevezett lockdown előtt közösségi tesztelésre van szükség. Ezt nem kell országosan elvégezni, elég a problémás járásokon, vagy az emberek megfelelően nagy ”buborékán” belül.

 hirdetes_300x300  

Krčméry szerint a kijárási tilalom szigorú intézkedés. A karácsonyi időszak alatt az embereknek a saját buborékukon belül kell tartózkodniuk.

 

„Az egyedüli gond, ami ilyenkor kockázatot jelent, az a családi ünnepségek. Ezekre csak saját kis buborékunkon belül tarthatjuk, és legfeljebb háromszor a járvány időszaka alatt,“

 

magyarázta a szakértő.

 

Az embereknek az ünnepek alatt személygépkocsival ajánlott közlekedniük, A vonat vagy az autóbusz Krčméry szerint a járvány időszakában kockázatos. Mint elmondta, Szlovákiában sajnos az olasz példa veszélye áll fenn, azaz, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó, mert ők is megfertőződnek.

 

„Az elmúlt években abban a hitben éltünk, hogy elég orvosunk van, és van elég kórházi ágy és ápoló is. De ez nem igaz,”

 

hangsúlyozta Krčméry.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.