Nyitókép forrása: reprofotó

 

Néhány pillanatig belefagyott a szó Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterbe, mikor keddi sajtótájékoztatóján a sajtó a Szputnyik V-ről faggatta. Az újságírók arra voltak kíváncsiak, ha Marek Krajčí megadta már a különengedélyt az orosz vakcinának, miért nem alkalmazzák. Lengvarský azzal felelt, hogy a Krajčí által engedélyezett orosz vakcina „egy másik vakcina” volt. Később elárulta, hogy mindössze a csomagolás és az adagolás különbözik. Konkrét választ végül a kérdésre végül Matovič adott a sajtótájékoztató végén.

 

„Azért nem oltanak a Szputnyik V vakcinával, mert volt egy közkívánalom, hogy az oltóanyag kapcsán foglaljon állást előbb a ŠÚKL (Állami Gyógyszerfelügyelet). Csakhogy a két hétből hat hét, a ŠÚKL állásfoglalása pedig – ami bejárta a világot – tisztán politikai indíttatású állásfoglalás volt, ami súlyos mértékben megrengette az emberek bizalmát az orosz vakcina iránt, nem csak Szlovákiában. Ezért van szükség egy tanúsítvánnyal rendelkező OMCL-laboratórium hivatalos véleményezésére is”

 

mondta az exkormányfő. Kijelentette, hogy ezzel kapcsolatban „várhatóan szerdán” tart majd külön  sajtótájékoztatót. Mint mondta

 

nincs kedve sajtótájékoztatót tartani, mert hat napja folyik lincselés ellene. 

 

 hirdetes_300x300  

Majd felszólította a sajtó jelenlévő munkatársait, hogy hasonlítsák össze azt, amit ő nyilatkozott az elmúlt napokban azzal, amit a cikkeikben állítanak – mert nagy a különbség. Például egyetlen szóval sem nyilatkozott Zuzana Baťováról, a ŠÚKL igazgatónőjéről.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.