Nyitókép: Euronews

 

Egy idlibi gyermekotthon vezetője szerint egyre több gyereket hagynak magukra a szüleik Szíria északi részén is. Többségüket azért, mert a társadalom által elfogadhatatlan házasságon kívüli kapcsolatból születtek, vagy azért, mert a háború okozta gazdasági helyzetből nem látják a kiutat.

 

A hideg padlón vagy éppen kint a szabadban ébredni nem szokatlan az újszülötteknek Szíriában, de sajnos egyre gyakoribb jelenség az ország északnyugati részén is.

 

A legutóbb talált a baba Idlibben született, egy kis területen, ahol 3,1 millió ember él összezsúfolódva, többségük nyomorban. Younes Abo Amin az általa alapított otthonba vitte a csecsemőt, és a Khaled nevet adta neki. Itt olyan gyerekek laknak, akiknek nincs otthonuk, családjuk, vagy nem is tudják, kik a szüleik.

 hirdetes_300x300  

 

– Azoknak a gyerekeknek az ügye különösen érzékeny, akiknek ismeretlenek a szülei, vagy újszülöttek, és ez mindenkinek kiváltja a szimpátiáját, érdeklődését, törődését, ezekben az ügyekben mindenki együttműködik, főleg, hogy ez egy szokatlan jelenség Szíria északi részén – mondta a Gyermekek Háza alapítója.

 

Egy konzervatív társadalomban elfogadhatatlan a házasságon kívüli kapcsolat, de a romló gazdasági körülmények miatt is hagynak el gyerekeket – véli a másfél éves megnyitása óta 161 gyermeket befogadó otthon vezetője, Younes Abo Amin.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!