Nyitókép: twitter

 

Andrej Babiš (ANO) korábbi cseh kormányfő lakókocsit vásárolt, mellyel februártól országos körútra indul a választók után.

 

A közösségi médiában közzétett videójában be is mutatta a járművet, részletesen elmagyarázva, mi mindent tud az új lakókocsi. Babiš december 17-ével távozott a kormányfői posztról, az ANO elnökeként azóta egyszerű ellenzéki képviselő.

 

Csehország egyik leggazdagabb emberével kapcsolatban egyre gyakrabban merül fel, hogy 2023-ban indulhat az államfőválasztáson.

 hirdetes_300x300  

 

Maga Babiš egyelőre nem erősítette meg indulását, legutóbb azonban már ennek lehetőségéről nyilatkozotott. Döntését 2022-ben tervezi bejelenteni, miután kihirdetik a közvetlen elnökválasztás időpontját.

 

„Ez egy lakókocsi. Mindig szerettem volna ilyennel utazni, és aludni benne. Hogy miért? Mert visszatérünk 2013-a, amikor szintén felkerestem az embereket. Ez a lakókocsi mindenhová el fog kísérni és még vezethetem is,“

 

– mondja Babiš a videóban, aki 2013-ban sikerrel indult a parlamenti választásokon. Ezt követően az ANO kormánypárttá vált, maga Babiš pedig miniszterelnök-helyettessé és pénzügyminiszterré. Négy évvel később már megnyerte a választásokat.

 

 

A korábbi miniszterelnök elmondta azt is, hogy a lakókocsiban beszélgetni is tud az emberekkel, a videóban pedig bemutatta a konyháját, ruhás szekrényét, fürdőszobályát és a kocsi beljesében található négy ágyat is. A kocsit saját maga vezetni is tudja, azonban, mivel nagyobb méretű gépkocsiról van szó, vezetési leckéket fog kelleni vennie.

 

Az ország körbejárását 2022 februárjában tervezi.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Andrej Babiš

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.