Nyitókép: Maxar Technologies

 

A kijeviek félelemmel követik szatelitképeken a soha nem látott méretű orosz hadioszlop mozgását.

 

A mára 64 kilométer hosszúra nyúlt konvojról a sajtó már hétfőn beszámolt. Először 5 kilométeresre tippelték, majd 24, mára már 64 kilométeresre duzzadt. Ez annyi, mintha Pozsonyból indulva Somorján és Dunaszerdahelyen át egészen Alistálig érne a vége.

 

 hirdetes_300x300  

 

Tankok, harckocsik, páncélozott járművek, csapatszállítók, tartálykocsik, rakétavetők szállítására alkalmas járművek alkotják.

 

A műholdas felvételeken jól látszik, hogy egyes helyeken nagy közök vannak a járművek között, míg máshol sűrűbben haladnak, akár 2-3 jármű is egyszerre, egymás mellett.

 

Katonai szakértők szerint a konvoj célja Kijev körbezárása lehet, hogy az ukrán fővárost hermetikusan elzárja a külvilágtól. Putyin így akár hosszú ostromra is készülhet. De az is elképzelhető, hogy Kijevnél délre fordulnak, hogy minél nagyobb terület felett szerezzék meg az ellenőrzést.

 

 

 

A BBC szerint Moszkva már hadseregének 70 százalékát bevetette Ukrajnábab. A háború első napjaiban ez az arány 40 százalék lehetett,ami azt mutatja, hogy az ukránok védekezése viszonylag hatékony, bár komoly veszteségeket szenvedhettek.

 

Ukrajna ENSZ nagykövete egy megölt orosz katona okostelefonjából olvasott fel részleteket, melyet a katona haza, az édesanyjának küldött. Ebből arról írt, hogy a helyiek a járművek kerekei alá dobálják magukat és mindent megtesznek, hogy megakadályozzák az előrenyomulásukat.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!