Nyitókép: SITA

 

Az elmúlt napokban több pénzszerzési próbálkozás is volt idős emberekkel szemben, számol be róla a rendőrség. Július 4-én például csak Pozsony megyében 20 bejelentés érkezett a 158-as telefonszámra csalók próbálkozásával kapcsolatban.

 

A csalók gyakran rendőröknek, postai dolgozóknak vagy a Szociális Biztosító munkatársainak adják ki magukat.

 

Telefonos próbálkozásaik azonban az elmúlt napokban sikertelenek voltak, az idős emberek ugyanis egyszerűen lecsapták nekik a telefont.

 hirdetes_300x300  

 

Bevett szokás a csalóktól például, hogy a Szociális Biztosító munkatársainak kiadva magukat előállnak a történettel, hogy az illetőnek túlfizetése van, majd megkérik, hogy fel tudna-e váltani nekik 500 eurót, illetve igyekszenek megtudni, hogy hol lakik, és egyedül él-e a lakásban.

 

Egy esetben azonban a csalók sikerrel jártak. A 69 éves pozsonyi nyugdíjas egy műanyag táskába tette 4000 euró készpénzét, mintegy 10 ezer euró értékű arany ékszereit, bankkártyáját és annak PIN-kódját, majd a csomagot a bejárati ajtaja elé tette, ahogy arra a magát Martin nevű rendőrnek kiadó csaló utasította, számolt be az esetről a pozsonyi kerületi rendőrszóvivő, Michal Szeiff.

 

A rendőrség ezért ismételten arra kéri a hiszékeny, naiv embereket, hogy ilyen ügyekről csak rokonaikkal beszéljenek. A családtagokat pedig arra kérik, hogy magyarázzák el idősebb rokonaiknak, hogy a csalók milyen módszerekkel dolgoznak, és semmi esetre se tegyék táskába értékeiket, és ne dobják ki más utasítására az erkélyen, illetve ne tegyék ki a bejárati ajtó elé.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.