Nyitókép: independent.co.uk

 

Sokan megemlékeznek most II. Erzsébet királynőről, akinek volt egy kevéssé ismert oldala is: a néhai uralkodó állítólag valóságos játékfüggő volt.

 

Bár nincs rá egyértelmű bizonyíték, az évek során mégis rengeteg olyan beszámoló született, amik szerint II. Erzsébet sok időt töltött egy Nintendo Wii társaságában, írja a HVG. Ez volt a japán gyártó első olyan játékkonzolja, amely a testmozgást vegyítette a játék örömével. Vagyis elsősorban sportjátékokat lehetett rajta indítani.

 

A néhai brit uralkodónak állítólag akkor tetszett meg eszköz, amikor unokája, Vilmos herceg jót szórakozott vele – idézi fel a különös történetet a Slashgear. A lap szerint II. Erzsébet elsősorban virtuális bowlingozásra használta, és a szóbeszédek alapján kimondottan ügyesen. A Mirror című brit bulvárlap egy korábbi cikkében meg is szólaltatott egy névtelen forrást, aki a palota alkalmazásában áll(t). Ő azt állította, hogy a királynő idős kora ellenére – a beszámoló idején II. Erzsébet 81 éves volt – úgy használja eszközt, mint a fiatalabb korosztály. A forrás egy ponton pedig azt is megemlítette, hogy

 hirdetes_300x300  

 

az uralkodó már-már a játékfüggőség határán táncol.

 

Más hírek szerint őfelsége egyéb Wii-játékokat is kedvelt, de azt nem tudni, hogy pontosan mikről van szó. A pletykát mindenesetre még furcsábbá teszi a THQ egy 2009-es sajtóközleménye. A játékipari óriás ebben arról tett említést, hogy egy arannyal(!) bevont játékkonzolt küldtek a Buckingham-palotába. Ez a Nintendo Wii azonban soha nem jutott el a királynőhöz, mivel a biztonsági szabályok miatt a palota nem vehette át a csomagot.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!